Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
pszczolka
Administrator
Dołączył: 08 Mar 2008
Posty: 199
Przeczytał: 0 tematów
|
Wysłany: Czw 10:15, 02 Gru 2010 Temat postu: Ozdoby na Halloween |
|
|
OZDOBA JOLI
[ze stronki:) [link widoczny dla zalogowanych]
[b]trrraszny witraż! Wygląda naprawdę przerażająco! Zrób go sam i umieść na oknie. Dynię na zdjęciu zrobiły dzieci z przedszkola
Będziesz potrzebować:
- czarny brystol
- pomarańczowa bibułka
- nożyczki
- klej
Wykonanie:
Na brystolu rysujemy kształt dyni. Wycinamy. Taką samą dynię wycinamy z pomarańczowej bibułki. Dynię z brystolu wycinamy także w środku. Sklejamy obie części ze sobą. Wycinamy z brystolu oczy, nos i usta i naklejamy na bibułkę. Gotowy witraż umieszczamy na oknie.
[link widoczny dla zalogowanych]
---------------
straszna potrawa na Halloween
Będziesz potrzebować:
- parówkę
- ketchup lub konfiturę z żurawin
- tortillę (meksykański placek) lub kawałek naleśnika
Wykonanie:
Potrawa dla osób o moooocnych nerwach!
Prezent specjalny dla naszych aktywnie komentujacych młodych internautów.
NIE BÓJCIE SIĘ TO NIE GRYZIE TO ZOSTAŁO UGRYZIONE!
Sposób przygotowania:
Tortillę odrobinę zwilżyć aby była bardziej elastyczna. Parówkę pokroić na kawałki i owinąć tortillą jak bandażem. "Paznokieć" pomalować ketchupem.
I paskudztwo gotowe!
[link widoczny dla zalogowanych]
Ostatnio zmieniony przez pszczolka dnia Czw 22:37, 02 Gru 2010, w całości zmieniany 4 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
pszczolka
Administrator
Dołączył: 08 Mar 2008
Posty: 199
Przeczytał: 0 tematów
|
Wysłany: Czw 22:40, 02 Gru 2010 Temat postu: |
|
|
straszne tosty
Będziesz potrzebować:
- tosty
- żółty ser
- szynkę
- kolorową paprykę
- ketchup
- toster
Wykonanie:
W jednym z tostów wycinamy oczy i przestraszoną minę. Na drugi tost kładziemy szynkę i żółty ser. Złożone razem tosty wkładamy do tostera. Po upieczeniu ozdabiamy papryką i ketchupem. Jeśli dzieci nie lubią papryki język naszego straszydła można zrobić z szynki albo pomidora.
Straaaaasznie smacznego!!!
[link widoczny dla zalogowanych]
--------
Przepyszną zupą z wielkiej dyni poczęstujemy halloweenowych gości.
Będziesz potrzebować:
- oczywiście konieczna jest wielka dynia! Potrzebujesz około 1 kg miąższu.
- biała część pora (1 sztuka)
- 2-3 ząbki czosnku
- 4 szklanki wywaru warzywnego
- pół szklanki jogurtu,
- mielony kminek i imbir do smaku,
- 1łyżka oleju lub oliwy
- natka pietruszki
Wykonanie:
Czosnek posiekać lub wycisnąć. Pory pokroić w delikatne paseczki.
Rozgrzać oliwę na dnie garnka, wrzucić czosnek i pory, dodać kminek i imbir, przesmażyć cały czas mieszając.
Dodać dynię pokrojoną w drobną kostkę. Zamieszać. Wlać wywar i szybko doprowadzić całość do wrzenia.
Teraz zupa musi gotować się około pół godziny na małym ogniu.
Po wystudzeniu zmiksować i dodać jogurt. Przed podaniem podgrzać i posypać posiekaną natką. Jogurt można dodać dopiero na talerzach.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Izunia
Dołączył: 09 Mar 2008
Posty: 4850
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Szczecin
|
Wysłany: Pią 17:25, 03 Gru 2010 Temat postu: |
|
|
Super te parówkowe paluchy
Karuszka wlej jeszcze to swoje ciastka paluchy
|
|
Powrót do góry |
|
|
fbi
Dołączył: 08 Mar 2008
Posty: 6286
Przeczytał: 0 tematów
|
Wysłany: Sob 12:09, 18 Gru 2010 Temat postu: |
|
|
nie no kapitalne ale takiego palca to bym sie chyba obawiala skosztowac
|
|
Powrót do góry |
|
|
Izunia
Dołączył: 09 Mar 2008
Posty: 4850
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Szczecin
|
Wysłany: Pon 17:46, 28 Lis 2011 Temat postu: |
|
|
o w tym roku zapomnieliśmy o helloweenowych przekąskach .
|
|
Powrót do góry |
|
|
Izunia
Dołączył: 09 Mar 2008
Posty: 4850
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Szczecin
|
Wysłany: Wto 16:53, 23 Paź 2012 Temat postu: |
|
|
[link widoczny dla zalogowanych]
[link widoczny dla zalogowanych]
Składniki:
225 g miękkiego masła
3/4 szklanki cukru pudru
1 jajko
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
1 łyżeczka ekstraktu z migdałów
2 i 2/3 szklanki mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka soli
3/4 szklanki obranych migdałów
Wszystkie składniki (oprócz migdałów) zmiksować i zagnieść. Ciasto owinąć w folię i włożyć do lodówki na 30 minut. Wyjąć ciasto, formować palce (powinny być trochę cieńsze od Waszych palców - w piekarniku urosną), na końcu wciskając migdał (może być przecięty na pół, by paznokcie były cieńsze) w miejsce paznokcia.
Piec około 10 minut w temperaturze 200ºC Studzić na kratce.
Smacznego ?
[link widoczny dla zalogowanych]
|
|
Powrót do góry |
|
|
Jolka
Dołączył: 08 Mar 2008
Posty: 7175
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Wto 19:41, 23 Paź 2012 Temat postu: |
|
|
a w Lidlu w czwartek mają być jakieś przysmaki na to święto>)
|
|
Powrót do góry |
|
|
|